Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık Ayı Afiş Tasarım Yarışması Şartname

ORTAOKUL AFİŞ  TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 03.11.2023 tarihli ve E-84037561-821.05 88806296 sayılı ‘’Dilimizin Zenginlikleri’’ Projesi ‘’Sözlük Özgürlüktür’’ uygulama kılavuzu ve proje çalışması.

KONUSU:   Ortaokul Öğrencileri Arasında En İyi Cümle Afiş Yarışması.

GEREKÇE: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Dilimizin Zenginlikleri Projesi.

TÜRÜ: Afiş Yarışması

KAPSAM: Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında il geneli İlin En İyi Cümlesi‘’Afiş Yarışması’’

AMACI: Söz varlığını zenginleştirme çalıştırmaları ve öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıma, dili iyi kullanma ve düşünme dünyasını geliştirme

HEDEF KİTLESİ: İlimizdeki Tüm Resmi / Özel Ortaokullarda okuyan öğrenciler.

YARIŞMA KATEGORİSİ: İlimiz Genelindeki Tüm Resmi / Özel Ortaokullarda okuyan öğrenciler arasında İlin En İyi Cümlesi ‘’Afiş Yarışması’’

YARIŞMA KOŞULLARI:

1-              Tüm Ortaokullardan 1 eserin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi zorunludur.

2-              İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 13.11.2023   tarihli ve E-47754795-821.01-89565534   sayılı yazısı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aralık Ayı etkinliği olarak ilin en iyi cümlesi“Afiş Yarışması” yapılacaktır.

3-               Projenin uygulama takvimi aralık “ ayı etkinliği olarak belirlenen il geneli “Afiş Yarışması” kapsamında  ‘’ YUNUS EMRE ŞİİRLERİ’’  kaynağından yararlanılarak en az üç kelimeden oluşan anlamlı bir cümle ile afiş hazırlanacaktır.

4-        Afiş Yarışması için bir öğrenci veya en fazla üç kişilik bir öğrenci grubu tarafından yapılabilir. Öğrenci ismi-isimleri ayrıca tutanakla eserle birlikte bildirilir. Bir öğrenci, yalnızca bir Afiş tasarımında yer alabilir.

5-        Eser, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş, afişin tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş ve herhangi bir basılı yayında yer almamış özgün fikir ve tasarımlar olacaktır.

6-        Afişlerin hazırlanmasında teknik sınırlama yoktur. Karakalem, sulu boya, kuru boya, guaj boya, akrilik, yağlı boya, kolaj, bilgisayar ortamında grafik tasarım vb. olabilir.

7-        Eserin ön yüzüne eser sahibiyle ilgili hiçbir bilgi yazılmayacak; arka yüzüne rumuz ve okul ismi yazılacaktır. Ayrıca afiş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek. Tutanakta AD, SOYAD, OKUL, SINIF, NUMARA bilgileri yazılacaktır.

8-        Yapılacak afiş çalışmaları 35x50 - 40 x50 - 50x70 cm ebatlarında dikey veya yatay formatta olmalıdır.

9-        Yarışmaya, okullarda komisyon marifeti ile yapılacak değerlendirme sonucunda birinci olarak belirlenen en iyi cümle AFİŞ gönderilecektir.

10- DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA:

Amaca Uygunluk

Yaratıcılık

Görsellerin uyumu

Özgünlük

TOPLAM

100 Puan

11- YARIŞMA TAKVİMİ:

TARİH

ETKİNLİK

15.12.2023

Öğrencilerin hazırladıkları en iyi cümle afişlerin okul yürütme komisyonuna teslim etmesi

16.12.2023

Öğrencilerin hazırladıkları eserlerin okul yürütme komisyonunca değerlendirilip birinci olan eserin belirlenerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilmesi

17.12.2023

İlçe yürütme komisyonunca ilçe birincisi olan afişin belirlenmesi

19.11.2023

Merkez ilçe okul birincileri  ile ilçe birincisi olan afişlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Eğitim Teknolojileri birimine elden teslim edilmesi

20.11.2023

İl Yürütme Komisyonunca il birinci afişin seçilmesi

12- Birinci olan öğrencilerin ödülleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecektir.

Yayın: 04.12.2023 - Güncelleme: 04.12.2023 20:03 - Görüntülenme: 46