T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / GÖLBAŞI - Mehmet Ayrık Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Hikaye Yazma Yarışması

Yarışma Koşulları


1-) Tüm İlkokullardan 1 eserin İl milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi zorunludur.
2-) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 13.11.2023 tarihli ve E-47754795-821.01-89565534 sayılı yazısı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak Ayı etkinliği olarak Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması yapılacaktır.
3-) Projenin uygulama takvimi Ocak ayı etkinliği olarak belirlenen il geneli Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması öğrencilerimizin Dede Korkut Hikayeleri okuması ile yarışmaya dahil olması sağlanır. Okunması gereken eser;
İlkokul Eser Listesi ( Ek.7)
• TEGM Bizim Hikâyemiz Serisi (39 Kitap)
• Türk Masalları
• Türk Bilmeceleri
• Türk Tekerlemeleri
• Ömer Seyfettin Seçme Hikâyeler
• Çocuk Şiirleri Antolojisi
• Memleket Şiirleri Antolojisi
• Mesneviden Seçme Hikâyeler
4-) Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması bir öğrenci veya en fazla üç kişilik bir öğrenci grubu tarafından yapılabilir. Hazırlanan hikaye eserinin en son sayfasına mutlaka hazırlayan öğrenci / öğrencilerin bilgileri, okul adı, il-ilçe bilgisi ve danışman öğretmen bilgisi yazılması zorunludur. Öğrenci ismi-isimleri ayrıca tutanakla eserle birlikte bildirilir. Bir öğrenci, yalnızca 1 tasarımında yer alabilir.
5-) Dede Korkut Hikayeleri'nden hareketle yeni bir hikaye yazma çalışmasında öğrencinin kendi yazısını kullanacaktır.(Yazının güzel ve okunaklı olmasına özen gösterilmelidir.) Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış cümle ve resimler yarışmadan elenecektir. Hikaye sayfaları arasında uygun boşluklarda resim çizilmesi isteğe bağlıdır. (Uygun resimler eserin değerlendirilmesinde puan getirecektir) Sayfanın görünüm durumuna göre kendi çizimleri olmak şartıyla çizim yapılabilir. Çizimler mutlaka hikaye unsurları ile bağlantılı olmalıdır. Kapak tasarımı öğrenci çizimi olmalıdır.
6-) Dede Korkut Hikayeleri’nden esinlenerek yazılacak olan hikayenin sayfa sayısı, küçük boy defter yapraklarından en az 4 sayfa veya A4 kağıdından en az 3 sayfa olmak zorundadır.Fazla olması sorun teşkil etmeyecektir.
7-) Hazırlanan hikayenin bir kurgusu, bir önermesi, öğrenciye bir değer kazandırması gerekmektedir. Dede Korkut Hikayelerin bazı kalıp cümleleri hazırlanan eserde kullanılabilir.
8-) Hazırlanan hikayede mutlaka yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat edilmelidir.
Eserin puanlamasın da dikkat edilecek hususlardan biri bu madde olacaktır.
9-) Okulunuzda birden fazla eser hazırlanmışsa, okullarda ki komisyon değerlendirme yapıp en iyi olan eseri ( birinci olarak belirlenen ) il yürütme komisyonuna gönderecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 13:00 - Görüntülenme: 33
  Beğen | 0  kişi beğendi