ADIYAMAN / GÖLBAŞI - Mehmet Ayrık Ortaokulu

Millî Eğitim Bakanlığı

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü

May

Çok Özlemişiz… 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı velilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmen ve personelimize, törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende,çeşitli şiirlere,müzik dinletisine,skeçlere,çeşitli yarışmalara ve gösterilere yer verildi.Tören sonunda, Ulusal Egemenlik koşusunda derece yapan öğrencilerimize madalyaları verildi.Okulmuz müzik topluluğu büyük beğeni kazanırken yarışmalarda öğrencilerimizin çoşkulu anlar yaşadığı gözlendi.

May

Yeşilay Derneği’nin düzenlediği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” kapsamında,Görsel Kategori sınıflandırmasında Öğrencimiz Hira Nur Kömür, İlkokul dalında İl birincisi olmuştur.Öğrencimizi tebrik ederiz.

May

Bilindiği üzere eğitim sistemimizde öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarında çoktan seçmeli sorular kullanılmaktadır. Ancak çoktan seçmeli sorular, öğrencilerin cevapları kendilerinin oluşturmasına olanak vermez. Bu tür sorularda seçenekler vardır ve öğrencilerden seçenekler arasında tercih yapmaları beklenir. Bu nedenle bu tür sorularla öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, yorum yapma gibi üst düzey zihinsel özelliklerinin ölçülmesi zordur. Öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerini ölçmek için açık uçlu soruların kullanımı daha uygundur. Çünkü açık uçlu sorular öğrencilere düşünme ve kendi cevabını oluşturma olanağı vermektedir.Türiye geneli 81 il arasında pilot okullardan seçilen okulumuzda 30 Nisan 2024 tarihinde okulumuz 8 sınıf öğrencilerine Türkçe,Matematik,Fen Bilimleri dersinden sınav yapıldı.

May

İhtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve doğal afetlerin en kızgın anında merhametin ve el uzatmanın simgesidir Türk Kızılay.  Bu manada Guney Kore Kizilhac<KNRC> ile beraber deprem sonrasinda okulumuza katkida bulunan İki kurumumuz tekrar okulumuzu  ziyaret ettiler. Kurumum adina kendilerine plaket takdim ederken, Öğrencilerimiz de  mektup yazarak teşekkür ettiler. Guney Kore& Türkiye gonul bagi her zaman var olacaktir. Her iki kuruma okulumuz adına teşekkürlerimizi sunarız.

May

Okulumuzda Sınıflar arası Bocce ve Dart Turnuva oyunları düzenlendi.

Kas

Okul Aile Birliği Toplantımızı 1.11.2023 saat 14:30'da Okul Müdürümüz Akif TORUN, İlkokul Müdür Yardımcımız İsa BUCAK,Ortaokul Müdür Yardımcımız Ahmet YOKUŞ,öğretmenlerimiz ve öğrenci velilerimizle birlikte gerçekleştirdik.Katılım gösteren değerli velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük coşku ve heyecanla kutlandı. Okulumuz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerle kutladık. Bu güzel bayramı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve o zamanın zor şartlarında elinden gelenin fazlasını da yapmaya çalışan büyük Türk milletine sonsuz şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Ekm

Okulumuzda haftaya Spor Etkinliği ile başladık.